Çoğu kişinin doğal diş rengi sarımsıdır. Bu, estetik olarak rahatsız edici boyuttaysa beyazlatma (Bleaching) yapılabilir. Dişlerin sararması, dışarıdan kirlenme (Çay kahve lekesi vb) şeklinde olabileceği gibi, dişin damar ve sinir yapısındaki bozulmadan ve çürüklerden de kaynaklanabilen ve içeriden gelen renk koyulaşması da olabilir. Buna göre dişin içten ya da dıştan beyazlatılması gerekebilir. Dıştan beyazlatma, önce diş taşı temizliği ile başlar. Bundan sonra, hangi tip beyazlatma yapılacağına karar vermek gerekir.Ofis tipi,ev tipi veya ikisinin kombinasyonu uygulanabilir.

Ofis tipi beyazlatmada dişeti özel bir yalıtıcı malzeme ile izole edildikten sonra mine üzerine beyazlatıcı malzeme sürülür ve özel bir ışıkla aktive edilir(Günümüzde ışık aktivasyonu ihtiyacı ortadan kalkmaktadır). bu işlem yaklaşık 1 saat sürer ve ihtiyaca göre tekrarlanabilir.

Ev tipi beyazlatmada ise dişlerin ölçüsü alındıktan sonra ön kısmında rezervuarları olan bir diş kalıbı  yapılır. Bu kalıbın  içine beyazlatıcı madde uygulanır ve hekimin belirleyeceği sürelerde takılır. Genelde 1 hafta içinde istenen renk elde edilebilmektedir. Dişlerin beyazlatılmasından sonra boyayıcı yiyeceklerden, sigara ve kahveden olabildiğince uzak durmak, beyazlığın kalıcılığı açısından çok önemlidir.

İç beyazlatma, kanal tedavisi ve dolgu yapılan dişlerde oluşabilen içeriden kaynaklı renklenmelerde kullanılır. Dişteki dolgu kaldırılıp dişin içine beyazlatıcı ilaç uygulanır ve üzeri kapatılır. Hekimin kararına göre bu işlem bir kaç kere tekrar edilebilir ve istenen renk sağlandıktan sonra tedavi bitirilir.

Son zamanlarda gazetelerde, evde diş beyazlatmayla ilgili yazılar çoğalmakta. Bu yazılara göre limon, sirke, karbonat gibi malzemelerin karışımıyla yapılan macunlar önerilmektedir. Bunlar aslında asit yapılı gıdalardır ve aşındırıcı etkisi fazladır. Bu macunlarla dişler fırçalanınca geçici olarak beyazlama görülebilir, fakat uzun vadede diş minesi aşındığı için, dişlerde daha fazla sararma görülebilir.